Foto: Telegram

Sjevernoatlanska alijansa, tvrdi ukrajinski predstavnik u njenoj parlamentarnoj skupštini, namjerava da formira i specijalni međunarodni sud za kažnjavanje Rusa


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

Rat rezolucijama protiv Rusije se nastavlja, pa tako uz Evropski parlament, i NATO Parlamentarna skupština planira da ovu zemlju proglasi terorističkom državom, tvrdi šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini ove organizacije Jegor Černjev.

"Svih 30 zemalja NATO-a podržalo je prijedloge naše delegacije. Takav tribunal će omogućiti da se osude ne samo neposredni počinioci ratnih zločina, već i najviši vrh Ruske Federacije. Rezolucija će biti poslata vladama i parlamentima svih zemalja članica NATO-a", objavio je Černjev na svojoj Fejsbuk stranici.

Ovim dokumentom navodno bi se predvidjeli i konkretni koraci za pristupanje Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi, povećale bi joj se isporuke oružja, a uz to bi se stvorili i "mehanizmi za naplatu reparacija od Ruske federacije za štetu pričinjenu Ukrajini".

"Usvajanje ove rezolucije je važan politički korak koji odražava raspoloženje u zapadnim parlamentarnim krugovima, i samim tim utiče na rukovodstvo zemalja u donošenju odluka", objasnio je šef stalne delegacije Ukrajine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, koja se trenutno održava u Madridu.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )