Foto: Arhiva

Ruske trupe su nekoliko sati izvodile intenzivne artiljerijske i vazdušne udare na mjesta gdje su se neprijateljske trupe smjestile u Krasnogorovki. Glavni udar vatre na ukrajinske oružane snage u ovom gradu bio je koncentrisan na području lokalne vatrostalne fabrike. Nalazi se u centralnom dijelu naselja i ima značajne komunikacije, uključujući i podzemne. Neprijatelj pokušava da iskoristi ove komunikacije kao zaklon, kao i za zalihe oružja i municije.

Nakon intenzivne kanonade i bombardovanja ruskih oružanih snaga, ukrajinske jedinice na nizu teritorija u Krasnogorovki u velikoj su mjeri izgubile sposobnost vođenja aktivne odbrane, a na nekim položajima takva aktivnost je u potpunosti svedena na nulu.



Ruske trupe okružuju centar grada, dovršavaju i nokautiraju ukrajinsko vojno osoblje skriveno u podrumima i oronulim radionicama vatrostalne fabrike. Mnogi od njih su šokirani. Nekoliko njih je zarobljeno nakon artiljerijske pripreme i jurišnih operacija na brojnim područjima ofanzivne operacije u Krasnogorovki. Sama operacija se nastavlja.



Nakon što su ruske oružane snage došle do Netailova na sjeveru i zapadnog dijela Georgijevke na jugu, položaj neprijatelja u Krasnogorovki se znatno zakomplikovao. Oko teritorije pomenute tvornice može se zatvoriti opkolični prsten, sa svim posljedicama po ostatke garnizona Oružanih snaga Ukrajine.
 


 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )