Foto: Pixabay

Postoji mnogo načina da odmrznete meso, ali nije svaki način bezbjedan.

Kada imate dovoljno vremena, piletinu je najlakše odlediti u frižideru, a to je ujedno i najsigurnija metoda.
 
Saznajte najgore načine za odmrzavanje piletine.
 
U mikrotalasnoj rerni
Odmrzavanje piletine u mikrotalasnoj rerni nije bezbjedno jer je meso izloženo visokim temperaturama koje pogoduju razvoju bakterija.
 
Takođe, uništava ukus i teksturu mesa jer se meso ne odmrzava ravnomjerno. Dok se deblji i duži komadi još odmrzavaju, tanji i manji već počinju da se kuvaju i postaju gumeni.
 
Na kuhinjskom pultu
Ovaj metod odmrzavanja piletine se koristi u mnogim domaćinstvima, ali ga apsolutno treba izbjegavati. Kada se meso predugo ostavi na sobnoj temperaturi, postoji velika vjerovatnoća da će ući u "zonu opasne temperature" gdje je stvaranje bakterija neizbježno.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )