Foto: N.NOVINE / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Fudbaler Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, odlučio je jednoglasno žiri 20. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH.

Miralem Pjanić, fudbaler Barselone po prvi put u karijeri stigao je do laskavog priznanja, nakon što je u godini na izmaku osvojio četvrtu titulu sa Juventusom, te onda ispunio snove potpisavši za slavnu Barselonu.

– Hvala vam svima za nagradu sportiste godine, naravno da mi je vrlo drago što sam je dobio. Zahvaljujem se svima onima koju su birali kao i reprezentaciji i klubu. Bila je vrlo uspješna sezona sa Juventusom, a prelazak u Barselonu je sigurno kruna moje karijere i nešto fenomenalno – poručio je Pjanić, koji je bio ispred rukometnog golmana  Benjamina Burića i reprezentativac BiH u košarci, Jusuf Nurkić.

Epitet najbolje ekipe ponijela je ženska košarkaška reprezentacija BiH a gradu je primila kapiten Milica Deura.  Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Gorana Loje, selektora bh. košarkašica

Za najperspektivniju sportistkinju i najperspektivnijeg sportistu proglašeni su mlada plivačka zvijezda Lana Pudar i supertalentovani teniser Marko Maksimović. Nagrade za životno djelo dodijeljene su legendama FK Željezničar i KK Bosna, Zdenku Jelić i Bošku Grubniću, te podshumno Siniši Kisiću i Sakibu Malkočeviću. Nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide pripala je Košarkaškom klubu invalida Vrbas, dok je priznanje za najboljeg sportistu u sportu za invalide pripala je atletičaru Omaru Bojčiću


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )