Foto: Srpskainfo

Hrvatski portal Narod oštro je napao režisera Lordana Zafranovića zbog najave da kreće u realizaciju filma "Djeca Kozare".

Portal prenosi riječi novinara i publiciste Tihomira Dujmovića, jednog od najistaknutijih hrvatskih desničara koji navodi da je od Zafranovića “perverzniji” samo Predrag Antonijević, režiser filma “Dara iz Jasenovca”.

– Kada govorimo o izopačenost uma, mislio sam da je Lordan Zafranović s filmom “Pad Italije” došao do vrha perverzije, ali vidim da je on šegrt prema Gagi Antonijeviću – rekao je Dujmović, koji je i čest gost televizijske emisije Bujica.

Dujmoviću smeta “Dara iz Jasenovca” – on tvrdi da to što je snimio Antonijević “prelazi apsolutno svaki nivo najbujnije mašte”.

Portal Narod, kao i drugi hrvatski desničarski portali, piše da je Zafranović “jedan od onih iz svoje struke, poput Radeta Šerbedžije ili Mire Furlan, koji su početkom rata napustili Hrvatsku i koji je poznat po žestokim kritikama Franje Tuđmana i ratom pogođene Hrvatske devedesetih godina”.

– Bolji poznavaoci lika i djela kontroverznog Lordana Zafranovića sjetiće se njegove tvrdnje da je Hrvatska devedesetih nastavak Nezavisne Države Hrvatske zbog činjenice da se novac u Hrvatskoj naziva kuna, baš kao i za vrijeme Pavelićeve države – navodi ovaj portal.

Hrvatski desničarski portali, koji su “na nož” dočekali najavu filma “Djeca Kozare”, pokušavali su na razne načine da umanje utisak koji je film “Dara iz Jasenovca” ostavila u regionu.

Tako je neoustaški revizionosta Igor Vukić film nazvao “srpskim politički pamfletom i hororom sa elementima naučne fantastike”

Susret Zafranovića sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci povodom najave filma “Djeca Kozare” izazvao je reagovanja desničarskih portala u Hrvatskoj koji Zafranovića nazivaju “kontroverznim režiserom”.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )