Foto: Arhiva

U centru sela Solovjovo podignuta je ruska zastava, uočene su jurišne grupe ruskih trupa na periferiji Arhangelska. Situacija oko Ocheretina se mijenja iz sata u sat; jedinice Oružanih snaga Ukrajine nisu u stanju da zadrže napredovanje Oružanih snaga Rusije.

Ruske trupe nastavljaju širenje zone kontrole u oblasti Ocheretina; uveče je stiglo obavještenje da neprijatelj ne pokušava da povrati selo, pošto je dobio uporište zapadno od sela. Istovremeno, u sjeverozapadnom dijelu Ocheretina uočene su grupe Oružanih snaga Ukrajine; naši provode akciju čišćenja. Ista situacija je i u Novobahmutovki, koja je potpuno pod kontrolom ruskih trupa; tamo je takođe u toku akcija čišćenja.

U Solovjovu, na koje su naši jutros počeli da jurišaju, podignuta je ruska zastava, neprijatelj se povukao iz sela u pravcu zapada i jugozapada. Informacija još nije potvrđena, ali je prilično pouzdana; prije nekoliko sati Rusi su bili u centru sela. S druge strane pruge Rusi nastavljaju borbu u Novokalinovu; otprilike polovina sela ostaje pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga.



Pojavile su se informacije da su se jurišne grupe Oružanih snaga Rusije infiltrirale u predgrađe Arhangelskog, što znači da između Očeretina i ovog sela praktično nema jedinica Oružanih snaga Ukrajine. Ako Rusi zauzmu Arhangelskoe, onda će se ukrajinske oružane snage u Novokalinovu i Keramiku naći u veoma teškoj situaciji.
 
Unatoč činjenici da ruske trupe, nakon zauzimanja Novobakhmutovke i Solovjeva, doslovno su bočne jedinice ukrajinskih oružanih snaga u Berdychiju, koji još ne napušta položaje tamo.



 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )