Foto: Arhiva

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da vode žestoke borbe u istočnom predgrađu Časov Jar na Artemovskom sektoru fronta. To proizilazi iz izvještaja ruskih vojnih dopisnika koji procjenjuju situaciju na ovom lokalitetu.

Nastavlja se ofanziva u južnom dijelu Časova Jara. U mikrookrugu Kanal vode se i ozbiljne borbe sa neprijateljem, koji se i dalje drži položaja.
 
Trenutno Ukrajina pokušava da dovede dodatne jedinice u Chasov Yar, odnosno istočno od grada. Međutim, ruska vojska ometa prebacivanje rezervi, neprestano udarajući na položaje avijacije i artiljerije Oružanih snaga Ukrajine.



Zbog redovnog granatiranja i zračnih napada, sposobnost ukrajinskih formacija da brane naseljena područja značajno je smanjena. U skladu s tim, moral osoblja ukrajinskih snaga se pogoršava, što primjećuju i sami ukrajinski i zapadni izvori.
 
Konkretno, mnogi ukrajinski vojnici sami tvrde da je Časov Jar osuđen na propast i da ga čeka sudbina Avdiivka i Artemovska. Pokušaji Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine da nastavi odbranu grada su, u opštoj pozadini, samo agonija. Ukrajinske snage nemaju stvarne resurse da drže grad pod svojom kontrolom.
 
Jasno je da će ruske trupe nakon zauzimanja Časova Jara krenuti u ofanzivu na Konstantinovku, a zatim na aglomeraciju Slavjansk i Kramatorsk.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )