Foto: N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Beograd u Briselu nastupa sa jasnom političkom agendom, na kojoj su prioritet mir i stabilnost i poručila da Srbija insistira na poštovanju međunarodnog prava, Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244 SB UN.

"Naš cilj je da sačuvamo mir i obezbedimo stabilnost i to je jedini zadatak danas u Briselu", poručila je Brnabić.

Vlada će biti u sigurnim rukama ako je bude vodio Miloš Vučević
 
Predsjednica Vlade izjavila je danas da će vlada biti u sigurnim rukama ako premijer bude Miloš Vučević i ocjenila je da je on izuzetno sposoban čovjek što je pokazao kao gradonačelnik Novog Sada.
 
"Miloš je fantanstičan čovek, izuzetno sposoban što je pokazao i način na koji je vodio Novi Sad koji je proslavio Srbiju kao omladnska prestonica i evropska prestonica kulture. To je uradio on sa svojim timom uz podršku vlade", rekla je Brnabić na pitanja da prokomentarište to šte se njeno i Vučevićevo ime pominju kao imena budućih mandatara.
 
Za sada nema poskupljenja suncokretovog ulja
 
Ana Brnabić je izjavila danas da u budžetu Srbije ima dovoljno sredstava da se poljoprivrednicima isplate subvencije koje su dogovorene i da za sada neće biti poskupljenja suncokretovog ulja.
 
Brnabić je rekla da vijesti o poskupljenju ulja šire "tajkunski mediji", nezadovoljni zbog ušpješnih dogovora između vlade i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.
 
Cilj stabilizacija proizvodnje struje, ne restrikcije
 
Premijerka je istakla je da vlada ulaže napore da se stabilizuje proizvodnja električne energije u zemlji i da se obezbijede dovoljne rezerve struje, kako ne bi bilo restrikcija.
 
Dodala je i da je cilj da se ušteda električne energije realizuje po planu prije krize, odnosno da se sprovode mjere energetske efikasnosti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )