Foto: Facebook

Andrey Stavnitser ukrajinski milioner tvrdi da je tražio od ukrajinske vojske da bombarduje njegovu vilu nakon što je vidio da su je zauzele ruske trupe.

Stavnitser, izvršni direktor ukrajinske IT kompanije TransInvestService, rekao je za ITV u emisiji "Dobro jutro Britanijo" (GMB) da je vidio ruske snage, uključujući raketni bacač, kako se 5. marta putem sigurnosne kamere kreću kroz njegovo imanje u blizini Irpina.
 
"Uništili su većinu kamera u kući, ali je bila jedna mala amaterska web kamera", rekao je.
 
Stavnitser, koji je otišao iz Ukrajine u Poljsku nakon ruske invazije, rekao je da je njegovo osoblje zarobljeno, ispitano i poslano u šumu.
 
"Na mojoj teritoriji bilo je 12 vojnih vozila, uključujući raketne bacače, granate i Tornado", rekao je Stavnitser.

"U suštini su počeli da pucaju na Kijev iz moje kuće", dodao je.
Stavnitser je rekao za "GMB" da je osjećao "gađenje" kada je vidio vojnike u svojoj kući i pozvao ukrajinske oružane snage da im da blagoslov da sruše njegov dom.
 
"Srećom uništila ih je ukrajinska vojska", rekao je.
 
Stavnitser je ranije ovog mjeseca na svojoj Facebook stranici objavio slike uništene ruske artiljerije, kako je rekao.
 
U razgovoru za "GMB", Stavnitser je rekao da mu nije stalo do kuće, iako je potpuno nova i da je ulaženo mnogo vremena u nju.
 
"To je bila nekako očigledna odluka za mene. Ne možete mnogo učiniti da pomognete vojsci i to je bila jedna od mogućnosti koje sam imao", rekao je za "GMB".
 
"Želim učiniti sve da pomognem Ukrajini da pobijedi", istakao je.
 
Stavnitser je za "GMB" rekao da je Zelenski, za kojeg je rekao da lično poznaje, inspirativni lider koji daje ton cijeloj Ukrajini.
 
"Zaista sam zaista ponosan što imam takvog predsjednika", rekao je.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )