Foto: Srpskainfo/TIM KEETON

Francuskinja Stefani Frapar ući će u srijedu u istoriju Lige šampiona kao prva žena koja je sudila meč u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Ona će biti glavni arbitar na utakmici petog kola grupne faze između Juventusa i Dinamo Kijeva, koji će se u srijedu igrati u Torinu.

Fraparova ima 37 godina i dugo sudi u muškom fudbalu, a bila je glavni sudija u Superkupu 2019. godine kada su se sastali Liverpul i Čelsi, što je takođe bilo prvi put da žena dijeli pravdu.

Ona je 2014. postala prva žena koja je sudila u drugom rangu takmičenja francuskog fudbala, a godinu dana kasnije i u Ligi jedan. Sudila je u Ligi Evrope, gdje je bila arbitar na utakmici Lestera i Zorje.

Da podsjetimo, prva žena koja se našla na centru tokom neke evropske utakmice je Nikol Petinja, koja je dijelila pravdu na utakmici kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA između 2004. i 2009. godine.

Što se tiče grupe G, grupe u kojoj se nalaze Juventus i Dinamo, tu je sve već poznato dva kola prije kraja. Barselona je prva sa 12, “stara dama” druga sa devet, dok Kijevljani i Ferencvaroš imaju po jedan bod.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )