Foto: Twitter

​Košarkaši Denvera uspješno su prebrodili još jedno gostovanje. Slavili su protiv San Antonija, ali u dvorani u Ostinu, 117:106.

Majkl Meloun, trener košarkaša Nagetsa, priznaje da je prije meča bio pomalo skeptičan kako će sve to izgledati, jer je želja domaćina bila da privuče veći broj navijača iz regiona na mečeve Sparsa.
 
"Imao sam osjećaj pomalo kao da je u pitanju predsezona. Nadam se da će moji igrači kad sve krene imati osjećaj da je pravi, a ne prijateljski meč", rekao je Meloun prije meča.
 
Sudeći po onome što je viđeno, na kraju je morao da bude zadovoljan. 
 
Denver je imao čak 16 ukradenih lopti što je rezultiralo sa 27 postignutih poena.
 
"Imali smo izuzetnu aktivnost. Želite da ih poremetite defanzivom. Ne želite da dozvolite protivniku da vas napada po svom scenariju i da šutiraju odakle hoće. Želite da ih poremetite, da osjete vaše prisustvo i da radite dobar posao", rekao je Meloun.
 
U tim okolnostima, Meloun je imao luksuz da ostavi Jokića na klupi u posljednjoj četvrtini.
 
Posebno su bili zanimljivi dueli Jokića i Vembenjame dok je srpski centar bio na terenu.
 
"Nikola je kao naučnik. U redu, vidim šta si tu uradio. Kako da se pobrinem da se to ne desi opet? Kako da koristim tijelo? Uđi u njega, poguraj ga malo, pomjeri ga malo sa pozicije", opisao je Meloun kako Jokić promišlja u određenim situacijama.
 
Ono što Melouna posebno čini zadovoljnim je učinak mladića sa klupe.
 
"Za Brauna, Pejtona Vestona i Teka Nnajia, da izađu i odigraju sa takvim samopouzdanjem i agresivnošću u svojim ulogama, na 15 mečeva do plej-ofa. To ima velikog udjela što poslije Ol-stara imamo skor 11-1. Postajemo konstantni i imamo stalnu produktivnost sa klupe. Impresioniran sam ovim momcima", zaključio je trener Denvera, prenosi "b92". 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )