Foto: TANJUG/AP/ARHIVA

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti RF prokomentarisao je izjavu šefa Evropskog savjeta Šarla Mišela da će Ukrajina ući u EU do 2030. godine

Političari Evropske unije, koji govore o namjeri da prime Ukrajinu u EU do 2030. godine, i dalje vjeruju da će "sadašnja banderovska država" opstati do tada, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
 
"Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel izjavio je da postoji mogućnost da Ukrajina uđe u EU do 2030. godine. To znači da u EU vjeruju da će sadašnja banderovska država izdržati do tada", napisao je Medvedev na Telegramu.

Naime, ranije je Šarl Mišel rekao za "Špigl" da bi Ukrajina, ukoliko ispuni sve potrebne uslove, mogla da uđe u EU 2030. godine.
 
"Ukrajina i druge zemlje kandidati moraju sprovesti reforme, boriti se protiv korupcije i ispuniti zakonske uslove. Nama u EU treba da bude jasno šta želimo da postignemo zajedno, koji su nam prioriteti i na šta želimo da potrošimo novac. I moramo da ubrzamo naše procese donošenja odluka", rekao je Mišel u intervjuu za njemački ''Špigl''.
 
Predsjednik Evropskog savjeta je naveo da to "neće biti lak zadatak", ali je pozvao da se ne gubi vrijeme, podsjetivši da "zemlje Zapadnog Balkana čekaju da uđu u EU već 20 godina".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )