Foto: srpskainfo.com

Učenik N. Ž. (17) z Trstenika, za koga je njegov otac prijavio prije dvije večeri prijavio da je pokušao da se ubije, biće prebačen na Kliniku za mentalno zdravlje UKC Niš.

Transport pacijenta iz Opšte bolnice Kruševac naložen je radi daljih ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja.
 
Prijavu pokušaja samoubistva policija još uvijek istražuje. Formirana je i Konzilijarna komisija kako bi utvrdila prirodu povreda na vratu mladića.
 
Ljekari po prijemu, ali i tokom dijagnostike nisu mogli precizno da se izjasne o porijeklu povrede. Dijagnostika je pokazala, a na sreću, samo manji hematom i to sa spoljne strane vrata.
 
Događaj, za koji Vladan Živković zvani “Pufa” iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, tvrdi da je bio pokušaj samoubistva njegovog sina istražuje policija. Za sada je izvjesno da je otac prvo prijavio nestanak sina u 21,50, a potom i da je prijavio da je sin pokušao da se ubije 0,28.

U policiji nisu mogli zvanično da potvrde da su mladića “skinuli sa konopca” ili bilo šta slično. Saznanja sa lica mjesta govorila su da su zatekli maloljetnika kako leži pored drveta,sa konopcem, a dodatnom provjerom, “Novosti” su saznale da je im je na licu mjesta rečeno da je grana sa koje je sin pokušao da se objesi – pukla. Sada se ispituju i tragovi na grani.
 
Svakako, po dolasku, i pripadnici PS Trstenik, kao i trstenička hitna pomoć,koja je stigla dva minuta nakon njih, pokušavali su da pomognu mladiću. U tom trenutku, otac je uzeo mobilni telefon i počeo da snima događaj. I taj snimak-proslijedio je sutradan medijima, zajedno sa snimkom sina iz bolnice.
 
U bolnici, mladić nije bio izolaciji, već je dijelio sobu sa drugim pacijentima Odjeljenja Intenzivne njege. Komunikacija s njim nije bilo moguća mobilnim telefonom, ne zato što nije ponio telefon sa sobom, već što upotreba mobilnih telefona nije bila dozvoljena ni njemu, ali ni ostalim pacijentima u sobi gde je ležao.
 
N.Ž.je kao i njegov drug iz odjeljenja I.K.(17),koji je uspio da se ispiše iz škole prije odluke o isključenju, predmet postupanja Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu,koje je podnijelo zahtjev za pripremni postupak u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu. M.M.(18),treći vinovnik incidenta u Tehničkoj školi u Trstenku 9. novembra,kada je N.Ž.izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović,a I.K, kao i M.M.cijeli događaj snimali i distribuirali na mrežama, predmet je ineresovanja Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )