Foto: FIBA

Bila je Marina Maljković ljuta poslije utakmice protiv Južne Koreje zbog načina na koje su igrale reprezentativke Srbije.

Naravno, Jelena Bruks i drugarice su ozbiljno shvatile selektorku i podigle nivo igre u četvrtfinalu protiv Kine, posebno u odbrani, u toj fazi igre je sve funkcionisalo besprijekorno, dok su se u napadu baš mučile.

Mučile su se do početka četvrte četvrtine, a onda je počela rapsodija košarkašica u plavim dresovima.

Zato je na početku izlaganja, Maljkovićeva podvukla:

– Krajnje je prosto – tim Srbije uvijek dobija kada je pravi tim Srbije, kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja najvećeg sportskog takmičenja. A to su Olimpijske igre. Odvlačenja pažnje, raznoraznih situacija sa strane, suza zbog neuspjeha nekih naših sportista, suza radosnica poslije uspeha naših. Kad god smo mi taj tim, kad god prevaziđemo sve spoljašnje faktore, ja vjerujem u njih.

Zastala je samo da uhvati dah.

– Znam šta je urađeno sve od 2011. godine kada sam preuzela reprezentaciju. Mnogo sam ljuta, a još se dodatno ljutim, iako znam da je njima teško da shvate moju ogromnu količnu ljutnje, kada one nisu tim. Ja to ne prihvatam i imam strašan problem s tim. Meni nije problem da izgubimo utakmicu, ali ukoliko je ova četvrta četvrtina suština ovog tima, nije ti to donijelo jednu medalju, nego ti je donijelo i 2015, 2016, 2019, i zlato 2021 – prenosi Sportblic riječi selektorke srpskog nacionalnog tima.

Nije joj bilo potrebno postavljati potpitanja.

– Jedan strahovit uspon bez ikakvih padova je iza nas: 2012. nakon milion godina desio se plasman na EP, pa 2013. odmah četvrto mjesto, ne osmo ili deveto, nego četvrto. Pa 2014. Svjetsko prvenstvo…. Iz godine u godinu smo napredovali. To je mnogo osvojenih medalja, mnogo emocija, zajedničkih momenata, to su situacije u kojima svi koji gledaju žensku košarku u Srbiji prepoznaju kako se one ludački bore. A ti ne možeš onda da odstupaš od toga.

Selektorka, koja je poznata po smirenosti, nasmijala se dok je izgovarala sljedeću rečenicu.

– Nisam neko ko je neagresivan, pa sam u momentima kada toga nema, kada nema tima, ne bijesna, nego… Njima ne da to teško pada, nego ne mogu da razumiju moju poruku, ali Bogu hvala na kraju je razumiju!

Nije Marina željela nijednu igračicu posebno da istakne.

– Vi ne možete da vjerujete koliko je svaka igračica tu bitna. One će vam same to reći. Svaka je bitna. Svake godine… I ta Maša Janković koja sad nije tu, mnogo je bila važna na EP. Ne shvatate koliko je sada Dragana Stanković važna, ili mala Anđela Dugalić koja nije ušla minuta. Koliko su sve bitne za tim. Tome se mnogo posvećuje pažnja da to bude bez i najmanje greške, da ekipa od 12 igračica bude sastavljena baš onako kako treba. Ne bih nikoga izdvajala, sem onoga što sam rekla, jer se vidi da je tim ostvario pobjedu.

I ponovo…

– Znate zašto još ne bih izdvajala? Samo sa tim timom možemo nešto da uradimo, jer za sada nismo ništa uradili. Jesmo, pobijedili smo veliku ekipu Kine. Ovo je ogromna pobjeda. Ogromna. Ovo je tim koji je sastavljen od 12 najboljih igračica u Kini ikad. Tek će za nekoliko godina biti jasnije koga smo mi zapravo pobijedili – poručila je Maljkovićeva.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )