Foto: Glas Srpske

Dosadašnji trener juniora Borca Marko Maksimović danas bi trebalo zvanično da bude imenovan za šefa stručnog štaba banjalučkog premijerligaša i tako naslijedi Vladu Јagodića, sa kojim je prije nekoliko dana sporazumno prekinuta saradnja.

Iako Maksimović, ali ni niko drugi sa Gradskog stadiona nije želio da priča na ovu temu, provjereni izvori tvrde da je njegovo imenovanje gotova stvar i da će on u nastavku sezone sa Banjalučanima pokušati da izbori izlazak na evropsku scenu.

Nekadašnji fudbaler Borca, koji je zaposlen u ovom klubu, karijeru je počeo u Školi fudbala "Džaja", a osim tima sa Gradskog stadiona, nosio je dres Zagreba i Pule, te Sarajeva i Leotara. Nastupao je i za mladu selekciju BiH. Kao trener je radio u BSK-u, potom bio pomoćnik u Borcu, a početkom 2018. godine, poslije odlaska Igora Јankovića, Banjalučane je kao privremeno rješenje vodio na nekoliko utakmica. Potom je bio sportski direktor "crveno-plavih", trenirao Јedinstvo iz Žeravice, a sada već drugu sezonu vodi juniore Borca, koji se poslije prvog dijela sezone nalaze na trećem mjestu omladinske Premijer lige BiH.

Posljednjih dana se pominjalo više kandidata za mjesto kormilara "crveno-plavih" (Darko Vojvodić, Vule Trivunović, Dragan Јović, Nemanja Miljanović), a uz nekadašnjeg Maksimovića, jedino ime koje je još moguća opcija da Banjalučane vodi u nastavku sezone je aktuelni trener novosadske Vojvodine Nenad Lalatović, koji sa "lalama" ima ugovor do ljeta 2021. godine. Međutim, sve je izvjesnije da će ovaj mladi stručnjak već ove zime napustiti stadion "Karađorđe", a u izjavama koje je davao posljednjih dana se spominje da zna za želje čelnika Borca, ali i da ima dvije ozbiljne ponude iz inostranstva. Od njih je jedna iz Saudijske Arabije, iz kluba Al Vehda, koji sigurno neće žaliti novca da dovede srpskog trenera, što bi mogla da bude nepremostiva prepreka da Lalatović dođe u redove "velikana iz Platonove".

Ako Marko Maksimović bude imenovan za kormilara Borca, njegov pomoćnik najvjerovatnije će biti šef Omladinske škole Banjalučana Igor Јanković, koji posjeduje UEFA Pro licencu. Na početku godine i Maksimović treba da počne sa školovanjem za dobijanje UEFA Pro licence i onda bi najvjerovatnije Јanković u njegovom odsustvu vodio "crveno-plave" na pojedinim susretima.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )