Foto: Agencije

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u Solni sa 1:0 i došla do druge pobjede u B grupi Lige nacija.

Pala je Slovenija, a sada je uzeta mjera i Šveđanima. "Orlovi" su odigrali sigurno najzahtjevniji meč do sada u novom ciklusu Lige nacija na teškom gostovanju, a za Srbiju se vraćaju sa tri velika boda i najavom da će u Oslu protiv Norveške u septembru pasti odluka o pobjedniku grupe, plasmanu u najjaču A grupu i odlazak u baraž za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili su bolji rival u sve tri dosadašnje utakmice iz kojih su do sada skupili šest bodova. Igra u Švedskoj treba da hrabri, jer dugo Srbija nije bila ovako organizovana i taktički sjajno postavljena da može da se nosi sa svima, bilo to kod kuće ili na strani.

Moglo je da bude i ubjedljivije, mogli su i Šveđani da dođu do gola, ali Marko Dmitrović nije imao mnogo posla. Najbolju priliku na utakmici u pogodak je pretvorio Luka Jović u nadoknadi prvog poluvremena. Gdje je stao protiv Slovenije, nastavio je napadač Real Madrida u Solni i vezao dva meča sa po golom u dresu reprezentacije. Sada je dobio šansu od prvog minuta usljed izostanka suspendovanog Aleksandra Mitrovića i iskoristio je na najbolji način.

Norveška je na svom terenu odigrala bez golova sa desetkovanom Slovenijom i sada ima bod više od Srbije. Naredni meč sepska selekcija igra 12. juna protiv Slovenije u Ljubljani i tada slijedi pauza do septembra kada će biti odigrane preostale dvije utakmice.
 

 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )