Foto: srpskainfo.com

Zbog sve većeg broja osoba koje su zaražene korona virusom u cijeloj Bosni i Hercegovini, Ljekarska komora Tuzlanskog kantona građanima je uputila apel, odnosno molbu, naglasivši da odgovornim ponašanjem mogu spriječiti širenje infekcije.

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona moli stanovništvo na području ove regije, ali i naše zemlje u cijelosti za poštivanje preporuka kriznih štabova, piše Klix.

– Nepoštivanje ovih mjera je glavni razlog nekontrolisanog rasta broja oboljelih od COVID-19. Posebno naglašavamo preporuku Kriznog štaba za zabranu javnih okupljanja, za koju smo svjedoci da se svakodnevno krši – kažu iz Ljekarske komore TK.

Stanovništvu preporučuju pravilnije poštivanje distanciranja od drugih osoba, zatim izbjegavanja kontakata, grljenja, rukovanja, uz obavezno nošenje ličnih zaštitnih sredstava i češće pranje ruku.

U svom apelu su izrazili uvjerenje da bi odgovornije ponašanje stanovništva dovelo do pada broja oboljelih na kontrolirani nivo. Tada bi, dodali su, medicinske ustanove mogle uspješno zbrinjavati pacijente, a istovremeno bi se stvaralo više prostora i za liječenje oboljelih od ostalih bolesti.

Podsjećamo, danas je u našoj zemlji registrovano 166 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je deset osoba, a najmlađa je rođena 1994. godine. Riječ je o muškarcu iz Živinica sa dijagnosticiranom cerebralnom paralizom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )