Foto: Arhiva

Tradicionalno fotogafisanje na samitu G20 bi ove godine moglo da bude problematično.

Pretpostavljalo se da bi tradicionalno zajedničko fotografisanje učesnika na samitu G20 moglo biti ukinuto kako bi se izbjeglo fotografiranje predstavnika zemalja koje podržavaju Ukrajinu sa ruskim predstavnikom.

Međutim, sada se traži model koji bi omogućio da ruski predstavnik Sergej Lavrov bude isključen sa fotografije, dok bi ostali učesnici nastavili tradiciju zajedničkog fotografisanja, saznaje Politiko.

Temeljni argument za takav potez je bio da se ostali čelnici poštede neugodnosti da budu slikani nasmejani pored Lavrova.

Zajedničko fotografisanje s Lavrovom bilo bi posebno problematično u slučaju dolaska ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, za kojeg se očekuje da će učestvovati na samitu.
 
Indonezijski predsjednik Joko Vidodo, koji je i domaćin samita, nije bio zadovoljan takvim planom. Stoga organizatori samita sada raspravljaju o ideji da na zajedničkoj fotografiji budu samo šefovi država i vlada. Tako bi se onemogućilo ruskom ministru spoljnih poslova Lavrovu da bude na fotografiji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )