Foto: x.com

U godišnjoj poruci za Uskrs, britanski kralj Čarls, kome je nedavno dijagnostifikovan kancer, poručiće da je Isus Hrist dao "primjer kako treba da služimo i brinemo jedni o drugima".

Kako piše Skaj njuz, kralj će istaći kako su Britanija, kao nacija, "ima veliku dobrobit od onih koji pružaju ruku prijateljstva prema ljudima, posebno u vrijeme nevolje".
 
Kralj, koji je stupio na tron prije 18 mjeseci, potvrdiće svoj zavjet sa krunisanja "da neće njega služiti, već će on biti taj koji služi", prenosi Tanjug.
 
Iako Čarls neće direktno spomenuti svoje i zdravlje princeze od Velsa, Skaj njuz navodi da će njegove riječi odražavati reakciju nacije na te vijesti, dok kralj i Kejt nastavljaju sa liječenjem karcinoma.
 
Kralj Čarls se, od objavljivanja dijagnoze u februaru, udaljio od javnih dužnosti, ali se očekuje da će se pojaviti na uskršnoj crkvenoj službi u nedjelju sa kraljicom Kamilom. Kejt, princeza od Velsa, je u petak poručila da je nakon zakazane abdominalne operacije u januaru, otkriveno da pati od nespecifikovane vrste karcinoma, a da trenutno prima preventativnu hemioterapiju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )