Foto: twitter/Roland-Garros

Švajcarski teniser Rodžer Federer se povukao sa Rolan Garosa nakon pobjede u trećem kolu.

Federer je trebalo da u osmini finala igra protiv Matea Beretinija, ali je riješio da ne izađe na teren te će Italijan u četvrtfinale bez borbe.

Iskusni Švajcarac je odlučio da završi turnir nakon isrcpljujućeg meča protiv Dominika Kepfera koji je trajao više od tri i po sata.

– Poslije konsultacija sa svojim timom, odlučio sam da se danas povučem sa Rolan Garosa. Nakon dvije operacije koljena i više od godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje tijelo i budem siguran da sebe ne forsiram previše na putu oporavka. Oduševljen sam što sam završio tri meča jer ne postoji bolji osjećaj od onog na terenu. Vidimo se uskoro – objavio je Rodžer na društvenim mrežama.

Beretini će tako dobiti nekoliko slobodnih dana i čekati ime rivala za četvrtfinale, da li će to biti najbolji teniser sveta Novak Đoković ili sunarodnik Lorenco Museti.

Odluku o povlačenju Federer je nagovijsetio i na konverenciji nakon meča, a nakon ove objave oglasio se i turnir:

Rolan Garos žali zbog povlačenja Federera, koji je pokazao nevjerovatnu borbu prethodne noći. Bili smo oduševljeni što vidimo ponovo Rodžera u Parizu, gdje je odigrao tri meča na izuzetno visokom nivou. Želimo mu sve najbolje u nastavku sezone.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )