Foto: Arhiva

Gotova je karijera jednog od najvećih!

Švajcarski teniser i jedan od najvećih u istoriji sporta završava karijeru! Rodžer Federer odlazi u penziju i do kraja karijere odigraće još samo jedan turnir!
 
Egzibicija "Lejver kup" na kojem će se okupiti neki od najboljih tenisera današnjice biće posljednji turnir u profesionalnoj karijeri Rodžera Federera. 
 
To znači da će legendarni švajcarski teniser od naredne nedjelje biti penzioner. Ova vijest iznenadila je ljubitelje sporta jer je Rodžer mjesecima pripremao za povratak na teren, ali je očigledno da njegovog tijelo nije moglo da izdrži napore. On je želio da još nekoliko puta učestvuje na najvećim svjetskim turnirima i pokuša da se domogne nekog velikog trofeja, ali su povrede koljena bile neumoljive.
 
Prije nekoliko dana pojavila se informacija o novim zdravstvenim problemima koji muče legendarnog Švajcarca. Ta prepreka za njega je bila nepremostiva, pa je Federer donio odluku da egzibicija u Londonu (23-25 septembar) bude posljednji turnir na kojem igra kao profesionalac. Pored Rodžera, na Lejver kupu će igrati Novak Đoković, Rafael Nadal, Endi Marej, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric, Feliks Ože-Aljasim, Dijego Švarcman, Frensis Tijafo, Džek Sok i Aleks De Minor. Svi oni ispratiće u penziju Rodžera Federera.
 
Svojevremeno najbolji teniser svijeta odlazi u penziju nakon više od dvije decenije karijere, 20 grend slem titula i još nekoliko rekorda koje će Novak Đoković pokušati da sustigne. Onaj po broju grend slem trofeja već su nadmašili Nadal i Đoković, pa se sada sve rjeđe mogu čuti komentari da je Federer najveći teniser u istoriji.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )