| Sastojci | Količina |
| svinjski kotleti | 6 |
| brašno | malo |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
| bijeli luk | 5-6 čena |
| peršun | 1/2 vezice |
| bijelo vino | 50 - 70 ml |
| mesni temeljac ili voda | malo |
| ulje ili svinjska mast | po potrebi |
Kako pripremiti
Kotlete posolite i pobiberite, pa ih sa obje strane lagano uvaljajte u brašno. Zagrijte masnoću u tiganju, pa na vrelo spustite kotlete i blago ih zapecite da se stvori korica sa jedne strane.
Za to vrijeme sitno nasjeckajte i pomješajte bijeli luk i peršun. Kotlete izvadite iz posude, pa podlijte vinom i lagano promješajte i sastružite svu karamelizovanu masnoću i zapečeno brašno.
Vratite kotlete u posudu sa zapečenom stranom prema gore i pospite ih pripremljenim bijelim lukom i peršunom. Podlijte sa malo temeljca, poklopite, pa nastavite dinstati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Kotlete izvadite na topli tanjir, a u tiganj dolijte još malo temeljca, pa kratko prokuvajte i dobijenim umakom prelijte kotlete. Poslužite uz povrće i salatu po želji.