Foto: KK IGOKEA / N.VURUNA

Košarkaši Crvene zvezde se nakon vrijedne pobede u ABA ligi u Splitu okreću novim obavezama u Evroligi, a gost crveno-bijelih je ruska ekipa Himki, predstavnik VTB lige u najelitnijem klupskom takmičenju.

Klub iz podmoskovlja predstavlja jedno od najneprijatnijih iznenađenja Evrolige jer je tim koji predvodi Aleksej Šved po imenima figurirao kao jedan od ozbiljnih kandidata za najviši plasman.

Bez obzira na sve, pa i odlaske nekoliko igrača, Himki je pokazao u prethodnih sedam dana da i dalje ima veliki kvalitet, jer je savladao madridski Real, a onda u ponedjeljak pobijedio i Zenit u Sankt Peterburgu u utakmici VTB lige.

– Slijedi duel protiv Himkija, koji je pred početak sezone napravio kvalitetan tim. Korona je do te mjere uticala na njih već na startu, da je sve ostalo bilo proizvod problema koje su tada imali. Tim koji sada imaju je drugačiji nego na početku sezone, ali očigledno dovoljno dobar da može da savlada Real iz Madrida ili Zenit u Sankt Peterburgu. Treba da budemo spremni da igramo dobar meč i nadamo se da će ti dobri intervali u našoj igri biti dovoljno dugi da možemo da zabilježimo dobar rezultat – rekao je trener Dejan Radonjić, a prenosi klupski sajt.

Marko Simonović je svjestan kvaliteta protivnika, ali smatra da njegov tim ima recept za uspjeh.

– Očekuje nas još jedna teška utakmica, zna se kakav nam je raspored, duže vrijeme imamo problema sa povredama i bolesnim igračima. Vraćamo se polako u ritam, sigurno da treba još vremena. Ekipa Himkija individualno ima izuzetan kvalitet, zna se i da su oni imali puno problema, ali digli su formu u posljednjih par utakmica, pobijedili su Zenit u gostima, savladali su prije toga Real. Želimo da odigramo našu igru, da pružamo dobre minute i da podižemo formu na viši nivo. Zna se šta je recept za sutra, agresivna dobra odbrana što je naš prepoznatljiv stil, tranzicija, to je neki prvi preduslov da zabilježimo dobar rezultat – istakao je Simonović.

Ovo će biti osmi duel dva kluba u Evroligi, Himki vodi sa 5:2 u pobjedama, a u prvom ovosezonskom meču ruski tim je slaviosa 83:77. Utakmica u dvorani „Alekdsandar Nikolić“ igra se u četvrtak od 20.45 časova.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )