Foto: SHUTTERSTOCK

Bitkoin ovog jutra ponovo raste, pa je oko 10 sati opet premašio i vrijednost od 51.000 dolara. Trenutno se cijena digitalnog novčića kreće oko 50.900 dolara.

Najpopularnija svjetska kriptovaluta se od juče popodne nalazi u konstantnom usponu, a u posljednja 24 sata zabilježila je skok od skoro 5 procenata.

Prošle nedjelje je bitkoin, a sa njim i skoro sve druge kriptovalute, prošao izvjesnu korekciju. Naime, prethodnog vikenda dostigao je rekordnu vrijednost od 58.000 dolara, što je dvostruko više nego prilikom ulaska u 2021. godinu, ali je cijena u petak pala na 44.000 ili 25 odsto manje od rekorda.

U centru pažnje bili su veliki kupci bitkoina, a sve je počelo sa kompanijom Tesla koja je kupila bitkoine u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara.

Potom je stigla najava i iz kompanije Epl da bi mogla da krene istim putem.

Ipak, trgovci i stručnjaci za kripto tržište podsjećaju i da je mart tradicionalno najgori mjesec za kriptovalute. Loši rezultati zabilježeni su od 2015. do 2018. godine, kao i 2020, sa padovima u rasponu od 15 do 60 odsto.

Potpredsednik kompanije Berkšire Hetevej i dugogodišnji partner Vorena Bafeta, Čarli Manger (97), nedavno se osvrnuo na berzanske kretnje i događaje oko bitkoina, kao i kompanije Tesla, prenosi CNBC.

Kada su ga na sastanku pitali šta misli da je gore, nevjerovatni rast valuacije Tesle na trilion dolara, ili cijena od 50.000 dolara za jedan bitkoin, Manger je odgovorio na vrlo karakterističan način: “U istom sam problemu kao i Semjuel Džonson, koji je rekao ‘ne mogu da odredim da li prednost ima buva ili vaška’. I ja se isto osjećam povodom ta dva. Ne znam šta je gore”, piše Blic.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )