Foto: zenablic.rs

Izvrstan obrok koji možete mijenjati i prilagođavati kako vam duša želi...

Sastojci:

230 g palente

oko 400 ml vode

3 kašike rikota sira

40 g šunke

origano

kečap

Priprema:

Skuvati palentu prema uputstvu sa kesice: sipajte vodu u šerpu, dodajte palentu i kuvajte uz lagano miješanje dok ne postane relativno čvrsta. Pred sam kraj možete dodati malo maslaca.

Sljedeći korak je da skuvanu palentu rasporedite po plehu. Preko palente rasporedite ravnomjerno kečap ili paradajz sos. Preko pospite sve sastojke koji biste inače stavili na picu. Prebaciti pleh u rernu i peći picu 20-ak minuta na 200 stepeni, piše zena.blic.rs.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )