Foto: InfoBijeljina

Uspješni privrednik i humanitarac iz Njemačke, Miroslav Kojadinović, prisustvovao je Investicionoj konferenciji u Saudijskoj Arabiji, koja je okupila 1.500 učesnika iz cijelog svijeta.

Trodnevna konferencija pod nazivom “Projekat budućnosti”, održana u saudijskoj prestonici Rijadu, predstavila je investicione projekte iz oblasti građevinarstva, hemije i procesnih sistema ove arapske zemlje.


Kojadinović je na otvaranju, čiji je domaćin bio princ Muhamed bin Abdul Rahman, predstavio potencijale Republike Srpske.


– U Rijad sam došao kao predstavnik njemačkih kompanija. Međutim, na samom otvaranju imao sam priliku da promovišem i Republiku Srpsku. Posebno sam istakao resurse sa kojim ona raspolaže, ali i brojne pogodnosti ulaganja u Srpsku – rekao je on.


Kojadinović je naglasio da na svakom biznis forumu, konferencijama širom svijeta kojim prisustvuje, predstavlja Republiku Srpsku i poziva potencijalne investitore da ulažu kapital.

– Trebamo svi da budemo podređeni njenom napretku i prosperitetu jer ćemo je očuvati na taj način. Moj motiv je da uvijek u društvu moćnih investitora predstavljam Srpsku i njene potencijale koje ima, da ih pozovem da ulažu kapital u Srpsku, ali i da pomognem domaćim firmama da ostvare kontakte u svijetu biznisa – dodao je on.


Miroslav Kojadinović je rodom iz Teslića, industrijski arhitekt je u inženjeringu, živi i radi u njemačkom gradu Burghauzen i suvlasnik je kompanije.


Posebno se istakao nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je Brčko distriktu poklonio 4 vozila za zaštitu i spasavanje. Brojnim humanitarnim aktivnostima pomogao je razne projekte u Srpskoj, poklonio je vozilo za Hitnu pomoć u Loparama, pomogao nabavku ultrazvučnog aparata zdravstvenoj ustanovi u ovoj majevičkoj opštini, a učestvovao je i u drugim humanitarnim aktivnostima širom Republike Srpske.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )