Foto: Arhiva

Kraljica Elizabeta II, Kanje Vest, Ember Herd, Donald Tramp, Ilon Mask – ko su najtraženije ličnosti ove godine prema statistici Gugla za 2022. godinu?

Svake godine u novembru i decembru tradicionalno se podvlači crta i sakupljaju statistički podaci o temama koje su uvijek aktuelne - "Top 5 haljina za 2022. godinu", "Top 10 događaja koji su obelježili prethodnu godinu", a kao najzanimljivija uvijek se izdvaja "Top 10 najtraženijih imena iz sveta šou-biznisa".
 
Razloga za pretragu bilo je pregršt. Svadbe, razvodi, politički skandali - zvijezde su ove godine dale mnogo povoda da se o njima piše i da se njihova imena pretražuju, a evo šta kažu statistike, koja imena su bila najzanimljivija i zašto.
 
Ember Herd proglašena je za pobjednika ove godine kada je broj pretraga u pitanju - njeno ime pretraživano je u proseku 5.6 miliona puta mjesečno, a sve zahvaljujući skandaloznom suđenju koje je pokrenula protiv bivšeg supruga Džonija Depa, koje je trajalo mjesecima.
 
Uzgred, Džoni Dep je, zahvaljujući tom istom suđenju, zauzeo počasno drugo mesto, a broj pretraga njegovog imena bio je nešto manji - prosječno 5.5 miliona puta mjesečno njegovo ime bilo je unijeto u Gugl pretraživač. Prenosi suđenja, nebrojano mnogo video isečaka sa istog, šaljive interpretacije scena iz sudnice i mnoštvo članaka bacili su u senku ostale događaje iz sveta šou-biznisa, a bivšim supružnicima obezbjedili sam vrh top liste.
 
Pokojna britanska kraljica Elizabeta II našla se na trećem mestu ove top-liste, a broj pretraga monarha sa najdužom vladavinom u istoriji dostigao je 4.3 miliona mesečno.

Fudbaler američkog fudbala Tom Brejdi našao se na ovoj listi sasvim neočekivano, a povod je bio, kao i kod prethodnih imena, ne tako lijep. Naime, krajem oktobra fudbaler i njegova sada već bivša supruga, supermodel Žizel Bundšen objavili su da se razvode nakon 13 godina braka. Njegovo ime bilo je predmet pretrage prosečno 4 miliona puta mjesečno.

Na petom i šestom mjestu ove liste našli su se bivši partneri Kim Kardašijan i Pit Dejvidson. Rijaliti zvijezdu pretraživali su u prosjeku 3.4 miliona puta mjesečno, dok se ime Pita Dejvidsona u pretragama našlo u prosjeku 3.2 miliona puta. Ipak, ovi podaci se mogu do kraja decembra promijeniti, pošto je on sada još zanimljiviji zbog tračeva koji se šire o njemu i njegovoj novoj pasiji - supermodelu Emili Ratajkovski.

Preuzimanje dirigentske palice u kompaniji "Tviter" dovelo je Ilona Maska na sedmo mjesto liste najtraženijih imena tekuće godine, a dodatno su ga u žižu interesovanja dovele njegove nesvakidašnje odluke, poput otpuštanja većeg dijela top menadžmenta kompanije i skidanja sa crne liste naloga Donalda Trampa i Kanje Vesta. Njegovo ime "guglano" je skoro 3.2 miliona puta mjesečno.
 
Filmska zvezda Vil Smit zauzeo je osmo mjesto ove top liste zahvaljujući čuvenom šamaru koji je obeležio 94. dodelu Oskara ove godine. Nakon što se voditelj ovogodišnje dodele, Kris Rok, neumesno našalio na temu bolesti od koje pati Smitova supruga Džejda Smit, popularni glumac izašao je na scenu i udario voditelja. Ime glumca pretraživali su nešto manje nego Ilona Maska - 3.15 miliona puta mjesečno.
 
Listu "Top 10 najtraženijih imena iz svijeta šou-biznisa" zatvaraju dvije mlade filmske glumice - Mili Bobi Braun, koja se proslavila ulogom u seriji "Strejndžer tings" i Zendaja, koja je briljirala u seriji "Euforija". Njihova imena našla su se u pretragama prosečno 2.78 i 2.71 miliona puta tokom mjeseca.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )