Foto: Twitter

Mlada kineska marka Zeekr, isporučila je svoj prvi električni model na evropsko tržište. Riječ je o modelu 001 Shooting Brake čije cijene počinju od 59.500 eura.

Geely-eva premium marka orijentisana na električne automobile - Zeekr, zvanično je započela isporuke na evropskom tržištu. Prvi model koji je dospio u ruke kupca na Starom kontinentu ujedno je i prvi električni model koji proizvodi ovaj brend.
 
Riječ je o modelu Zeekr 001, električnoj shooting brake izvedbi koja se u Evropi nudi kupcima uz početnu cijenu od 59.490 eura. Prvi primjerak namijenjen Evropi isporučen je kupcu u Holandiji. Model je dostupan u tri verzije, a najpristupačnija je Long Range, koju pokreće je jedan električni motor od 272 KS.

 

Performance AWD je srednja verzija čija cijena starta od 62.490 eura, a pokreću je dva elektromotora koji razvijaju ukupno 543 konjske snage. Najekskluzivniji model je verzija Privilege AWD, tehnički identična Performance verziji, a njegova cijena počinje od 67.490 eura. Sa dva elektromotora, Zeekr 001 dostiže 100 km/h za 3,8 sekundi, a domet mu je 580 kilometara. Baterija se može napuniti na brzom punjaču od 0% do 80% za 30 minuta. Od sljedeće godine, mladi kineski proizvođač će, također na evropsko tržište, početi isporučivati atraktivni električni SUV manjeg formata - Zeekr X, od kojeg strahuju mnogi evropski proizvođači.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )