Foto: Twitter

Tenkovska posada 37. brigade grupe Istok uništila je zapadnu opremu na granici Zaporoške oblasti i DNR. Pored toga, ruski avioni Su-25 izveli su napad na kamufliranu tehniku i osoblje jedinica Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu.

Ukrajinske vlasti su postavile zadatak novom komandantu operativne komande „Jug“, Oružanih snaga Ukrajine Genadiju Šapovalovu da pripremi odbranu, prvenstveno, Nikolajevske i Odeske oblasti, saopštio je predsjednik zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.
 
„Sada je Šapovalov postao šef komande „Jug“, Oružanih snaga Ukrajine. On je dobio zadatak da izgradi i obezbjedi kvalitetnu odbranu Nikolajevske i Odeske oblasti, a ne Hersonske oblasti, čija je desna obala pod kontrolom Kijeva“, rekao je Rogov.
 
Operativna komanda „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine obuhvata pet regiona Ukrajine: Vinicku, Kirovogradsku, Nikolajevsku, Odesku i Hersonsku.

„Da biste došli do Nikolajeva i Odese, morate osloboditi celu Hersonsku oblast. Možda je ovo priprema za povlačenje sa njene teritorije“, rekao je Rogov.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )