Foto: FIBA

Košarkaši Igokee pobijdili su Rigu rezultatom 91:75 u utakmici 2. kola grupe J Top 16 faze Lige šampiona.

Igokea je trojkom Klemonsa otvorila utakmicu, a nakon rezultatske klackalice, Igokea je napravila seriju 8:0 i polovinom prve dionice Aleksandrovčani su došli do prednosti od osam poena (16:8), međutim, nije to bilo dovoljno da se ode sa prednošću na odmor jer je Riga do kraja uspjela preokrenuti rezultat i nakon deset minuta doći do prednosti od šest koševa (27:21).

Uzvratila je igoklea u drugoj četvrti, predvođena Entonijem Klemonsom, a zanimljivo je da su Aleksandrovčani treći i četvrtu dionicu dobili rezultatom 26:18.

U posljednjih deset minuta košarkaši Igokee ušli su sa deset poena više (73:63) i već tada se moglo nagovijestiti da će doći do prve, i to gostujuće pobjede u “Top 16” fazi.

Apsolutnu kontrolu imala je Igokea i u posljednjoj dionici, nije Igokea dozvolila nikakakav preokret u nastavku, a kako su Aleksandrovčani igrali u ovom meču govori podatak da su imali 61 posto uspješnosti iz igre.

Najefikasniji u Igokei bili su Entoni Klemons i Edin Atić koji su postigli po 23 koša. Za Igokeu je ovo izuzetno važna pobjeda, a nije zanemariva ni razlika kojom su dobili meč jer bi u slučaju kruga upravo to moglo biti presudno.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )