Foto: Ilustracija
Meso, hljeb i jaja imaju poseban način čuvanja.
Kada dođemo kući iz nabavke dešava se da se pitamo gdje odložiti namirnice, koje su za frižider, a koje nisu.
Napravili smo spisak najučestalijih namirnica koje koristimo i objasnili na koji način bi trebalo da ih čuvamo, prenose novosti.rs.
Čuvanje jaja
Jaja je najbolje da ostavitie u originalnom pakovanju i odložite u zadnji dio frižidera. Dešava se da završe i vratima, ali to nije miesto za njih, jer kada ih otvaramo gube hladnu temperaturu i podložnija su kvarenju.
Čuvanje hljeba
Hljeb se čuva čvrsto zavezan u kesi, a za duže trajanje možete da ga odložite i u frižider, važno je da se okolo ne nalaze mrvice kako se ne bi skupile bube.
Čuvanje mesa i ribe
Odmah po dolasku iz prodavnice meso treba upakovati u kesice, istisnuti vazduh i čuvati u najhladnijem dijelu frižidera. Riba je najteža za čuvanje, pa bi takođe trebalo da je odložimo na posude koje su pune leda i stavimo u kesice.