Foto: Tanjug/AP

Poslije MVP titule koju je dominantno osvojio ove sezone, nema sumnje da će Nikola Jokić u skorije vrijeme postati jedan od najplaćenijih košarkaša svijeta, piše "Telegraf.rs".

Aktuelni ugovor sa Denverom mu važi do 2023. godine i prema njemu će zaraditi 151 miliona dolara, ali pomenuta MVP titula mu otvara vrata "supermax" petogodišnjeg ugovora.

Po tom ugovoru, Jokić će do kraja 2028. godine, naravno ukoliko potpiše, zaraditi nevjerovatnih 241 milion dolara.

Iako je Nikola skroman momak, koji ne voli previše da se eksponira u javnosti i kome je njegov rodni Sombor omiljeno mjesto, i on ima određene stvari za koje ne žali da uloži novac.

Mercedes Brabus G63 AMG

Nedavno se Jokić počastio skupocenim unikatnim mercedesom koji vredi oko 250.000 evra.

Ima 4.000 kubika i 800 konjskih snaga, a do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu iako je težak 3.2 tone.

Sat Hublot Big Bang Unico King Gold

Jokić je tokom boravka u Srbiji pred start nove NBA sezone viđen sa skupocjenim satom na ruci. U pitanju je model Hublot Big Bang Unico King Gold, čija je cijena oko 33.000 evra.

Sat je izrađen od skupocjenih materijala kao što su 18-karatno roze zlato, kože aligatora, kaučuka, nerđajućeg čelika titanijuma crno-pozlaćene kopče...

Putovanja sa suprugom Natalijom

Takođe, Nikola i njegova supruga Natalija mnogo vole da putuju i posjećuju mnoga mjesta zajedno, širom Amerike, ali i van nje, što se može videti po njenim slikama na Instagramu.

Jokiću Sombor jeste idealno mjesto za odmor, ali ima i mnogo fotografija sa drugih mjesta u Srbiji, ali i plaža u Meksiku, Kaliforniji, kao i drugih znamenitih prirodnih ljepota, prije svega u SAD.

Ergela konja u Somboru

Ipak, ono za šta Jokić troši najviše novca, jeste i njegova velika ljubav - konji. Često i sam provodi vrijeme u štali, čisteći je za svoje ljubimce. Prema posljednjim dostupnim informacijama, koje nam je prilikom posjete Somboru i reportaže sa trke Jokićevih konja na ljeto 2019. godine otkrio njegov otac Branislav, porodica Jokić ima ergelu od pet trkačkih konja, a planira i veliku investiciju u hipodrom u Somboru koja se kreće do milion evra.

Cijena vrhunskog konja može da dostigne i cijenu od 15.000 evra, a najskuplji ikada koji je prodat Japancima iz Srbije dostigao je i nevjerovatnih 300.000 evra.

Konji su u svijetu ozbiljan biznis, pa tako i Tomas Miler koji posjeduje tri konja, ima biznis tako što prodaje sjemenu tečnost svojih konja, koja se kreće do 1.600 evra.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )