Foto: InfoBijeljina

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Android uređajima nije baš sasvim lako. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne (Backup) kopije podataka.

Naravno, SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rješenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve, ali vas ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS pomoću Google Backup-a?

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi bezbjednosnu kopiju na Google Drive-u. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili bezbjednosnu kopiju prije brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite cijelu bezbjednosnu kopiju.

Procedura traje dugo i može da rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja bezbjednosne kopije, prenosi "Tportal".

  • Pokrenite Google Drive.
  • Odaberite tri vodoravne "crtice" u gornjem desnom uglu, pa zatim "Backups".
  • Ako vidite dio "This device", odaberite bezbjednosnu kopiju.
  • Na stranici "Details" pronađite dio na kom piše SMS i provjerite datum posljednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće...
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )