Foto: Telegram

Ruske trupe nastavljaju napredovanje u pravcu Avdejevskog, nakon jutarnjeg uspjeha s prilaskom na željeznički čvor Ocheretinsky, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije uspjele su se kretati dalje naprijed i držati se predgrađa samog Ocheretina. Ovo izvještavaju ruski izvori.

Prema posljednjim podacima, ruske trupe su preuzele punu kontrolu nad Zarya SNT, nakon čega su napredovale 2,5 km i stigle do periferije Ocheretina u području trafostanice Ocheretino-Tyagovaya. Trenutno se vode borbe na ulicama Zheleznodorozhnaya i Franka na južnoj periferiji, Ukrajina podiže rezerve, Rusi se konsoliduju na zauzetim položajima i povlače pozadinu.

Kako piše kanal Rybar TG, ruske trupe su uspjele da naprave brzi proboj zbog napada na položaje 115. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja nakon povlačenja iz SNT-a zbog pretrpljenih gubitaka nije očekivala napad. A Rusi nisu napali iz pravca Novobahmutovke, gdje su ih očekivali, nego su išli prugom, zaobilazeći rovove ukrajinskih oružanih snaga, stigavši ​​u pozadinu neprijatelja. To je dovelo do toga da su zauzeli većinu pozicija gotovo bez otpora. Reći da je neprijatelj bio iznenađen znači ne reći ništa.




Ukrajinske oružane snage očekivale su ofanzivu ruskih trupa iz Novobahmutovke, ali su ruske oružane snage napale direktno bez bočnih napada, izvodeći samo nekoliko diverzionih napada u pravcu sela
 
- piše Rybar.
 
Sada Ukrajinci hitno prebacuju rezerve iz 30. i 59. mehanizovane brigade na južnu periferiju Ocheretina. Pred njima je zadatak da ruske snage ne puste u centralni dio sela, koji se nalazi na brdu, omogućavajući im da kontrolišu sve oko sebe.
 
Pored Očeretina, Rusii napreduju i na Novokalinovo i Keramik, jurišne grupe su ujutro ušle u ova sela, više o ovom prenosi „Vojni pregled“. 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )