Foto: Srpskainfo/JUANJO MARTIN/EPA

Luka Jović je zbog kršenja karantina i zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, kažnjen sa šest mjeseci zatvora.

Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je objavilo saopštenje povodom postupka koji se vodi protiv Luke Jovića, fudbalera Real Madrida i reprezentacije Srbije.

– Okrivljeni tokom marta 2020. godine nije postupao po propisima, odlukama i naredbama kojima su određene mjere za suzbijanje i spriječavanje epidemije virusa Covid-19 – navedeno je rješenju Ministarstva zdravlja.

On je odbio poštovati naloženu mjeru kućne izolacije u trajanju od 14 dana na adresi boravišta, obzirom da je došao iz države sa intenzivnom transmisijom virusa, već je tokom trajanja perioda kućne izolacije napuštao mjesto boravišta.

Dalje u nastavku saopštenja tužilaštvo je iznijelo neke detalje iz slučaja.

– Prije podnošenja optužnice okrivljenom Luki Joviću je predlagana mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i to da uplati iznos od 5.000.000 dinara u humanitarne svrhe (uplaćena novčana sredstva su namjenjena za pomoć izgradnji vrtića, opremanje pedijatrijskih i drugih zdravstvenih ustanova, opremanje IT učionica i u druge isključivo humanitarne svrhe), sa čime se okrivljeni nije saglasio, a kako tužilaštvo nije bilo saglasno da iznos koji bi okrivljeni Jović uplatio u humanitarne svrhe bude manji od 3.500.000 dinara, imajući u vidu činjenicu da je krivična prijava protiv njega podnijeta redovnim putem, odnosno da prema okrivljenom nije određeno zadržavanje niti je predložen pritvor, njegovo imovno stanje i zaradu, te da je okrivljeni javna ličnost.


 


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )