Foto: srpska info

Pripremno ročište protiv klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika po svemu sudeći biće zakazano do kraja ovog mjeseca, saznaje Blic.

Prema našim informacijama, Tužilaštvu za organizovani kriminal javila su se dvojica osumnjičenih iz zloglasnog klana i izrazila spremnost da o ubistvima govore i dobiju status svjedoka-okrivljenog koji ima jedino Bojan Hrvatina. Međutim, dogovor još nije postignut.
 
Prema riječima našeg izvora, dvojica pripadnika grupe Veljka Belivuka nude svoja saznanja o zločinima u zamjenu za manju kaznu zatvora.
 
– Oni su nudili da kažu sve što znaju o otmicama i ubistvima koja se stavljaju na teret klanu Veljka Belivuka. Međutim, izrazili su spremnost i da govore o likvidacijama koje su ostale neriješene i za koje ne postoje dokazi. Riječ je o ubistvu Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića i Aleksandra Halabrina. Pregovori su u toku, pa je ishod još neizvjestan- kaže naš izvor.Podsjećanja radi, klanu Veljka Belivuka na teret se prema optužnici stavljaju pet ubistava- Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. U međuvremenu dokazi su pronađeni i za zločinima nad Nikolom Mitićem i Goranom Mihajlovićem.
 
Ubistva

Kako Blic saznaje, ukoliko zaista dvojica pripadnika grupe Veljka Belivuka imaju nova sazananja o zločinima klana u kojima su i sami učestvovali mogla da se rasvetli sudbina nestalog Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića. On je, kako se sumnja, jedna od prvih žrtava ove kriminalne ekipe.
 
Podsjećanja radi, Kojić se sa Belivukom i Miljkovićem našao i na optužnici za ubistvo Vlastimira Miloševića, takođe Miljkovićevog kuma, januara 2017. godine. Međutim, zbog nedovoljnih dokaza sva trojica odlukom suda pravosnažno oslobođeni krivice.
 
– Istražitelji na sve načine pokušavaju da riješe i otmicu i ubistvo Aleksandra Halabrina. Porodica je njegov nestanak prijavila 20. marta 2020. u Beogradu. Tijelo mladića pronađeno je 16. maja iste godine u okolini Sopota. Obdukcija je potvrdila da je ubijen hicem u glavu. Posmrtne ostatke ovog mladića iz sela Janošik, nadomak Plandišta, pronašao je čuvar koza u sopotskom mestu Parcani. Bilo je spakovano u najlon i zakopan – kaže naš izvor blizak istrazi.
 
Istraga koja je vođena pokazala je da on nije ubijen na mjestu gdje je zakopan već da je tu donijet. Tako da ukoliko Tužilaštvo za organizovani kriminal ukoliko prihvati predlog osumnjičenih moglo bi da pribavi dokaze o ovom zvjerskom ubistvu.
 
Crna Gora

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu prošle srijede saslušani su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Radoje Živković po zamolnici kolega iz Crne Gore. Njima se na teret stavlja ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmica Mila Radulovića Kapetana u naselju kod Spuža. Četvorica pripadnika ozloglašenog klana negirali su krivična djela.
 
Svjedok

Bojan Hrvatin, svjedok koji je tužilaštvu otkrio sve o stravičnim zločinima kriminalne grupe Velje Nevolje, ispričao je kako je postao dio svirepog klana, kao i da je “mora da se okrvi” kako bi pridobio povjerenje Veljka Belivuka.
 
Bojan Hrvatin, glavni je svjedok-okrivljeni u slučaju koji se vodi protiv Belivukovog klana koji je za sada optužen za pet ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, ali se sumnjiči za još tri ubistva. Ovaj muškarac, koji je prje nekoliko godina izašao iz zatvora u kom je bio zbog ubistva, dobro je poznavao braću Budimir, inače istaknute članove Belivukovog klana. Hrvatin je, kako je ispričao Tužilaštvu, želeo da se prikloni ovoj kriminalnoj grupi koja je “držala” beogradsko podzemlje i slovila za najopasniju u Srbiji. Da bi to uspio, pristao je da, kako je sam ispričao, “okrvavi ruke”.
 
On je Tužilaštvu rekao da mu je Miloš Budimir, Belivukov čovjek od povjerenja, na jednom sastanku pokazao fotografije dva korita u kojem se nalazilo raskomadano tijelo. Kako mu je Budimir ispričao, u pitanju je bilo tijelo Aleksandra Gligorijevića Pukija, inače nekada bliskog Veljinog saradnika kog je odlučio da ubije jer je sumnjao da mu “radi o glavi”. Svedok-saradnik je tužiocu ispričao da je, nakon što je video stravične fotografije, rekao Budimiru da ga zovu kada budu ubijali sljedeću žrtvu!
 
– Ja sam mu tad rekao: “Ajde vidi znaš malo, ono, ako bude tako nekad da učestvujem i ja” jer su bile neke priče da treba da se “okrvimo” i dok se ne okrvimo – nema tu povjerenja. To je jednostavno tako na ulici – rekao je svjedok-okrivljeni.
 
On je ispričao da mu je Marko Budimir na to rekao: “Biće, biće toga još, imamo ih još”.
 
Kako je rekao, nedugo poslije toga Hrvatinu je poverena važna uloga u novoj likvidaciji – njegov zadatak bio je da namami navijača Gorana Veličkovića Goksija.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )