Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Devner Nagetsa poraženi su od Bruklin Netsa sa 125:119 u noći iza nas.

Sjajna košarkaška predstava viđena je u Bol Areni, a Denver Nagetsi su igrali sjajno prvo i nešto lošije drugo poluvrijeme, pa ne čudi poraz od Brukina sa 125:119.

Netsi su tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i poslije zaostatka od čak 21 poen razlike napravili veliki preokret i savladali Denver u Koloradu, prenosi B92.

Odličnu partiju je pružio i Nikola Jokić koji je ubacio čak 29 poena uz 7 skokova i 6 asistencija, a valja reći i da je broj asistencija mogao biti veći da su saigrači iskoristili svoje situacije.

Majkl Porter Džunior je ubacio 28, čak 23 u prvom poluvremenu, 4 trojke u prvoj četvrtini i samo 5 u drugom poluvremenu, dok je Fakundo Kampaco ubacio 19.

Denver je bio bez Morisa, Bartona, Gordona, Nadžija, Dozira, ali i Džamala Mareja.

U redovima Bruklina, 33 poena, 11 skokova i 7 asistencija za Kevina Durenta, 31 je pogodio Kajri Irving koji je proglašen igračem utakmice, dok je 20 poena imao Blejk Grifin.

Dva lica Denvera i dva lica Bruklina, najbolje je reći tako. Šuterska rapsodija je viđena u prvom dijelu meča, samo je Porter imao 14 poena na sredini prvog kvartala (ukupno 17 u 1/4)kada je Bruklin imao 13.

Nadovezali su se i Markus Hauard i Fakundo Kampaco i pogađali sve i svašta, pa je kao što je rečeno prednost otišla na +21 krajem druge četvrtine, a Bruklin se onda vratio u meč.

Malo po malo su Netsi "krckali" tu prednost. Kajri je sa četiri vezana promašaja otvorio susret, a u drugom poluvremenu ništa nije mogao da promaši, pa je čak i Grifin imao 11 vezanih poena u tih 12 minuta košarke, a Majkl Meloun propušta da dvije serije presječe tajm autom.

U finalnoj dionici je Bruklin preuzeo vođstvo, vodili su po prvi put još od prve četvrtine, a finiš susreta obilježile su i dvije sumnjive situacije, kada Jokiću nije dosuđen faul nakon duela prvo sa Durentom, a onda i sa Klekstonom.

Jokić se bunio pa je zaradio i tehničku, a Bruklin upisao novu pobjedu za 2. mjesto Istoka i prekid niza od četiri uzastopna poraza.

NBA, rezultati:

Indijana – Vašington 132:133

Filadelfija – Detroit 118:104

Toronto – Memfis 99:109

Portland – San Antonio 124:102

Juta – Hjuston 124:116

Denver – Bruklin 119:125

Golden Stejt – Oklahoma 136:97

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )