Foto: Srpskainfo/: JULIEN DE ROSA/EPA

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je u četvrt finalu pobijedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:4).

Do trijumfa protiv Buste Novak je stigao za tri sata i deset minuta.

Đokovića su tokom meča, pogotovo tokom prvog i drugog seta, pratili brojni problemi, s obzirom da su ga mučili vrat i lakat lijeve ruke.

U prvom setu je osećao vidnu nelagodnost i to je Karenjo Busta obilato koristio, ne rizikujući previše i igrajući svoj karakteristični stil tenisa.

Došao je Busta do brejka za vođstvo od 3:2, Novak je uspio da izjednači na 4:4, ali je Španac sa još jednim brejkom završio prvi set u svoju korist.

Iako se mučio i u nastavku meča Novak je pobijedio sve nedaće sa kojima se suočavao. U drugom setu svom protivniku prepustio je svega sva gema, u trećem je Rubljev ponovo uspio doći do jednog brejka, ali mu je Novak dva puta oduzeo servis, da bi najbolji reket svijeta, u četvrtom setu igrao taman toliko koliko je bilo potrebno da se nađe u polufinalu Rolan Garosa.

Protivnik u polufinalu biće mu Grk Stefanos Cicipas, koji je ranije tokom dana savladao Andreja Rubljova.Đokovića su tokom meča, pogotovo tokom prvog i drugog seta, pratili brojni problemi, s obzirom da su ga mučili vrat i lakat leve ruke.

U prvom setu je osećao vidnu nelagodnost i to je Karenjo Busta koristio, ne rizikujući previše i igrajući svoj karakteristični stil tenisa.

 


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )