Foto: Twitter

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula kontrateroristčiku operaciju u pojasu Gaze pod nazivom „gvozdeni mačevi“.

Istovremeno, izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je teroristička grupa Hamas napravila ozbiljnu grešku kada je pokrenula iznenadni napad na Izrael raketnim napadima i infiltrirajući se u gradove na granici sa pojasom Gaze.
„Hamas je jutros napravio tešku grešku i započeo rat protiv države Izrael. Izraelski vojnici se bore protiv neprijatelja na svim mestima infiltracije. Izrael će pobjediti u ovom ratu“, naveo je Galant u izjavi koja je dostavljena iz njegovog kabineta.
Centar i jug Izraela su pod snažnom raketnom vatrom više od tri i po sata zbog neprekidnog i širokog napada iz Gaze, a veruje se da je najmanje pet osoba poginulo i najmanje 100 osoba ranjeno, prenosi „Tajms of Izrael“.
Bolnica Soraka u Berševi je do sada primila 80 pacijenata, od kojih su neki u veoma teškom stanju, prenosi "Tajms of Izrael". Medicinski centar Asaf Harofe u blizini Tel Aviva saopštio je da leči 17 pacijenata, dva u teškom stanju i jednog sa umjerenim povredama, dok su ostali lakše ranjeni.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )