Foto: cafe.ba

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH)saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozačima savjetuju da zbog najavljene visoke dnevne temperature vazduha izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Iz AMS-a Srpske upozoravaju da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum na Šćepan Polju putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Režim saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje mini-hidroelektrane na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, zbog radova u tunelima Čemerno, Čeljigovići i Stambolčić, te zbog radova na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa Žirovina i Klašnice jedan-Gornja Vijaka.
 
Režim saobraćaja izmijenjen je zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske Ugar zbog radova u tunelu "Ugar".
 
Zbog radova na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar".
 
Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.
 
Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraća naizmjenično, jednom trakom.
 
Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, bude privremenih obustava saobraćaja radnim danima, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
 
Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.
 
Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, kao i na magistralnom putu Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn za teretna vozila preko 30 tona.
 
Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
U FBiH u toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.
 
Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.
 
Zbog radova saobraća se usporeno na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.
 
Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta, a granični prelazi Kozarska Dubica, Gabela, Vaganj, Hadžin Potok, Orahov Do i Duži otvoreni su za međunarodni putnički saobraćaj.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )