Foto: Sputnik

Iran je završio najveći napad na Izrael – misija Irana u UN saopštila je da je napad odgovor na agresiju protiv diplomatskih objekata u Damasku. Pozvali su se na član 51 Povelje UN o pravu na samoodbranu.

 
„Stvar se može smatrati završenom“, navodi se u komentaru stalnog predstavništva Irana u UN.

„Ako izraelski režim napravi još jednu grešku, iranski odgovor će biti mnogo oštriji“, saopštila je stalna misija Irana pri UN i upozorila SAD da se ne miješaju u sukob.

Tajms of Izrael navodi da će o potencijalnom odgovoru Izraela biti razgovarano danas na sjednici izraelskog ratnog kabineta koja je zakazana za 15 časova.

IDF: Izraelu u odbrani pomogle SAD, Velika Britanija, Francuska i Jordan

SAD, Velika Britanija, Jordan i Francuska pomogli su Izraelu u odbrani od napada Irana, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF) i zvaničnici. Portparol IDF Danijel Hagari izjavio je, govoreći o pomoći Francuske, da Francuska ima veoma dobru tehnologiju, avione, radare i da su dali doprinos u patroliranju vazdušnim prostorom, dodajući da nema tačne detalje o tome da li su francuski avioni oborili neku od raketa koje je lansirao Iran, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski zvaničnici saopštili su ranije jutros da su Sjedinjene Države, Britanija i Jordan takođe pomogli da budu presretnuti dronovi i projektili koje je Iran ispalio na Izrael tokom noći. Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je da je izraelska PVO presrela 99 odsto od oko 300 iranskih projektila lansiranih na Izrael.

Operacija „Istinito obećanje” protiv Izraela je završena, Iran ne planira da je nastavi, izjavio je načelnik iranskog generalšatba.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )