Foto: MARK EVANS/EPA

Kao bomba, odjeknula je vest da bi najbolji srpski sportista svih vremena mogao da zaigra za neku drugu državu – piše Blic.

Iako u tenisu nastupi za reprezentacije nemaju tu “važnost”, kao u kolektivnim sportovima, već su u prvom planu učešća na Gren slem turnirima, ovakav potez bio bi veliki udarac za srpski sport.

A kako je sve krenulo. Priču o mogućem Novakovom trasnferu otvorio je Bendžamin Balar.

Nekadašnji teniski as rodom iz Monaka za francuski “Ekip” otkrio je da mu je Novak svojevremeno rekao, da bi volio da zaigra za reprezetnaciju zemlje u kojoj ima prebivalište.

– Novak mi je lično rekao da bi se pridružio našem Dejvis kup timu. On voli Monako, želi da pomogne ovoj državi i ovdje je dobrodošao. Uvek je pomogao ovaj grad i učestvovao u raznim humanitarnim akcijama, kazao je Baler.

Međutim, u cijeloj priči postoji nelogičnost, a koja se tiče pravila Svjetske teniske federacije i verovatno Balarovog nepoznavanja istog. Naime, prema pravilniku ITF promena reprezetnacije u tenisu je praktično nemoguća, pa sve i da Novak to želi, veoma teško bi mogao da realizuje plan da zaigra za neku drugu reprezentaciju.

Francuzi pišu da je velika povezanost između Novaka i Monaka, a naravno da su naveli i činjenicu da je on od 2007. godine stanovnika Monte Karla. Novak je čak finansijski pomogao renoviranju terena u Monaku.

Đoković je prvi put za Dejvis kup reprezentaciju Srbije zaigrao 2004. godine, isti je osvojio 2010. godine, a početkom godine s reprezentacijom Srbije osvojio je ATP kup.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )