Foto: Glas Srpske

LAKTAŠI - Gostovanje Partizana (subota, 20) proći će u tišini pa će Igokea prvi put biti ravnopravna sa Beograđanima na svom terenu, što se tiče podrške sa tribina, što ranije nije bio slučaj u Laktašima gdje se skupljao daleko veći broj simpatizera “crno-bijelih”.

Oba tima u ovaj meč ulaze nakon poraza od francuskih timova koji je mnogo teže pao Partizanu nego Igokei. Beograđane je na njihovom terenu pobijedio Burž što je prelilo čašu nezadovoljstva pa je otkaz uručen treneru Vladi Šćepanoviću, a ekipu će umjesto njega voditi trener juniora Milivoje Lazić, jer su Šćepanovićevi pomoćnici Aleksandar Matović i Danilo Mijatović pozitivni na virus korona. Kao moguća trajna zamjena spominje se slovenački trener Sašo Filipovski. “Crno-bijeli” su na udaru navijača, jer slabo igraju na početku sezone u ABA ligi i Evrokupu, a samopouzdanje igrača je dosta narušeno. S druge strane izabranici Dragana Bajića ispustili su veliku priliku da dobiju Limož u gostima, a put u Francusku obilježila su kašnjenja, pa su dosta umorni poslije svih peripetija pri odlasku i povratku kući. Ujedno, biće ovo četvrta utakmica Aleksandrovčana u 11 dana.

- Činjenica je da smo tokom proteklih deset dana više vremena proveli na putovanjima nego što smo trenirali i pripremali utakmice. Umor je evidentan kod mojih igrača i imali smo jedan dan da se spremimo za Partizan. Ono što me raduje je pristup utakmici protiv Limoža. Umor je i tada bio vidljiv, ali su ostavili srce na parketu. Stalno im govorim da svaku utakmicu moramo izaći muški, da se maksimalno borimo, ispoštujemo sve zadatake koje postavimo ispred sebe i ako dođe poraz ljudi će znati da cijene trud. To očekujem od svog tima u narednoj utakmici, da se maksimalno skoncentrišemo, odigramo agresivnu odbranu pa iz nje dođemo do lakih poena. Bitno je da imamo kontrolu skoka u defanzivi i punu koncentraciju tokom 40 minuta pa možemo očekivati pozitivan rezultat - rekao je Bajić.

Poslije četiri kola u regionalnom takmičenju Partizan ima po dvije pobjede i poraza, a Igokea tri pobjede i poraz.

- Partizan je jako kvalitetna ekipa čega ne manjka ni nama. U prednosti smo jer igramo kod kuće čemu se radujemo nakon tri vezana gostovanja i teškog puta u Francusku. Moramo da se skupimo i ako damo sve od sebe možemo dobiti ovaj meč - rekao je centar Stefan Fundić.

Parovi petog kola, subota: Mornar - Mega (18), Igokea - Partizan (20). Nedjelja: Cibona - Primorska (17), Cedevita Olimpija - Budućnost (19), Zadar - Split (21). Ponedjeljak: C. zvezda - Krka (18), FMP - Borac (21).

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )