Foto: Printscreen

TEL AVIV - Sukob izraelske vojske i Hamasa traje 45 dana. Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimke nadzornih kamera iz najveće bolnice u Gazi, Al-Šifa, na kojima se vidi kako teroristi Hamasa u taj medicinski centar dovode nepalskog i tajlandskog državljanina koji su oteti iz Izraela 7. oktobra.

IDF objavio snimke na kojima se vidi kako Hamas dovodi dva taoca u Al-Šifu
 
Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimke nadzornih kamera iz najveće bolnice u Gazi, Al-Šifa, na kojima se vidi kako teroristi Hamasa u taj medicinski centar dovode nepalskog i tajlandskog državljanina koji su oteti iz Izraela 7. oktobra.
 
Jedan od talaca je vidno ranjen u ruku i stavljen je na bolnički krevet, dok je drugi na silu uvučen u bolnicu, prenio je Tajms of Izrael.

Ovi snimci dokazuju da je teroristička organizacija Hamas koristila bolnicu Šifa na dan samog masakra kao terorističku infrastrukturu - navodi IDF. Portparol IDF-a kontraadmiral Danijel Hagari rekao je na konferenciji za novinare da je Hamas kasnije odveo dvojicu ranjenih talaca u skrovišta i da Crveni krst nije mogao da ih posjeti, kao i da su lokacije na kojima se oni nalaze trenutno nepoznate.

Snimci pokazuju i ukradena vozila IDF dovezena u medicinski centar. Tri novinara ubijena tokom vikenda u Pojasu Gaze Tri novinara ubijena su tokom vikenda u Pojasu Gaze u izraelskim napadima, rekli su njihovi rođaci. Komitet za zaštitu novinara (CPJ), sa sjedištem u Njujorku, saopštio je da se nakon tih ubistava broj ubijenih novinara i medijskih radnika od početka rata između Izraela i Hamasa povećao na 48. Lista CPJ obuhvata novinare ubijene na obe strane sukoba, iako je većina ubijena u Gazi. Među ubijenima su 43 Palestinca, četiri Izraelca i jedan Libanac, prenio je Rojters.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )