Foto: Pixabay

Četiri hrvatska para osumnjičena za trgovinu djecom u Zambiji puštena su da se brane sa slobode do suđenja nakon što je nadležni sud ustvrdio da su reguliranjem privremenog boravka u zemlji ispunjeni uvjeti za puštanje iz pritvora, potvrđeno je Hini iz hrvatskih diplomatskih izvora.

"Uslovi koje je nadležni sud naložio su ispunjeni. Privremeni boravak u Republici Zambiji je reguliran (odobren). Izašli su", kazao je Hinin izvor.
 
Četiri para iz Hrvatske u pritvoru su bili mjesec i pol dana nakon što su početkom prosinca uhićeni u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje u trgovinu ljudima, odnosno u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga. 
 
Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata. Oni krivnju negiraju. 
 
Sud u Ndoli, trećem najvećem gradu afričke države koja broji oko 19.5 milijuna ljudi, dopustio je prije dva tjedna hrvatskim državljanima da se brane sa slobode nakon što polože jamčevinu, 20.000 zambijskih kvača po osobi (oko 1100 dolara) i putne isprave, reguliraju boravište u Zambiji i pronađu 16 ljudi koji će za njih jamčiti.
 
Sljedeće ročište na suđenju zakazano je za 6. februar. 
 
Posljednji uslov za uslovno puštanje na slobodu - regulisanje boravišta za četiri hrvatska para - ispunjen je u četvrtak, no morale su biti obavljene i određene administrativne radnje kako bi osmero hrvatskih državljana bilo pušteno iz zatvora. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )