Foto: Printscreen YouTube

Kipar ove godine na Eurosongu predstavlja izvođačica Elena Tsagrinou s pjesmom El Diablo. Međutim, neki traže da Kipar povuče tu pjesmu zbog, kako tvrde, satonističkih konotacija u tekstu.

Nepoznati muškarac je optužen za izricanje prijetnji i uznemirivanje nakon što je upao na teren kiparske javne radiotelevizije u znak protesta zbog, kako je rekao, "bogohulne" pjesme koja će tu zemlju predstavljati na Eurosongu, prenosi AP.

Policija je rekla da su svjedoci incidenta istražiteljima rekli da je muškarac razgovarao sa zaposlenima kiparske radiotelevizije te je rekao da je bio uznemiren što je državna televizija odabrala pjesmu El Diablo jer smatra da je to je uvreda hrišćanstvu.

Prema kiparskoj novinskoj agenciji, udruženje koje zastupa teologe koji predaju u srednjim školama izrazilo je svoje zgroženost nad pjesmom i pozvala da se ona povuče jer se "zalaže za cjeloživotnu odanost i ljubav prema Sotoni".

Agencija je takođe izvijestila da je izvođačica primila telefonske pozive u kojima su joj prijetili da će biti spaljena zbog pjesme.

Krajnje desničarska politička stranka ELAM izdala je saopštenje u kojem kaže da čak i ako su tekstovi pjesme metaforični, napada i vrijeđa hrišćani vjeru na određen način.

Međutim, ljudi na društvenim mrežama brane pjesmu navodeći kako govori o ljubavnoj vezi, a one koji je napadaju nazivaju religijskim ekstremistima.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )