Foto: Alo

Čovjek koji se predstavio kao Mića na Zelenom vijencu već 20 godina drži mjenjačnicu i kaže da se s ovakvom situacijom nikada nije susreo.

"Ja ovo ne pamtim. Prije 15 godina je isto bila kriza, ali ne može se to usporediti s ovim sada. Ljudi razmjenjuju novac kao da su pomahnitali, kao da sutra neće doći. Ne znam što se događa, nešto veliko se sprema, djeluje kao da će doći velika oluja. Predsjednik je spomenuo "vozove" koji dolaze sa zapada i istoka. Nadam se da nas neće pregaziti", pesimističan je Mića.
 
Ističe da primjećuje neuravnoteženost svjetske ekonomije.
 
"Brojke su poludjele. Evo, za posljednja 24 sata, srednji kurs dolara je porastao za gotovo cijeli dinar. To je nenormalno, a sve ovo ukazuje da se ozbiljne stvari događaju u svijetu. Brinem se za budućnost. Ne samo ove države nego cijele kugle zemaljske", ističe vlasnik mjenjačnice.

Ni njegova kolegica imenom Lepa, iz mjenjačnice u blizini, nije previše optimistična. Primjećuje drastične promjene u posljednja dva tjedna.
 
"Ne bih previše ulazila u konkretne brojke, ali najiskrenije da vam kažem - nemamo dovoljno novca, fizički. Evo, trenutno svojim kupcima mogu prodati samo nekoliko stotina eura, to je sve", kaže Lepa.
 
Ipak, vjeruje da će se situacija stabilizirati ako se svjetski konflikti utišaju.
 
"Samo da se sve ovo smiri. To je jedino rješenje. Nadam se da će cijela ova kriza što prije završiti ili se bar stabilizirati", zaključuje Lepa.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )