Foto: cafe.ba

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, od juče je u Beču, gdje se susreo i sa Lukom Markovićem, predsjednikom Zajednice srpskih klubova.

Kako je Gujon sam objavio i rekao za medije, došao je da otvori odjeljenja dopunske srpske škole u Austriji, posjeti Ambasadu Republike Srbije, sretne se sa episkopom Andrejem, te predstavnicima srpskih udruženja.
 
Inače, Gujon je juče razgovarao i sa polaznicima srpske škole u crkvi u Sant Peltenu, zajedno sa Srđanom Mijalkovićem, predsjednikom "Prosvjete" i sveštenstvom.

 
Gujon je otvorio osam škola srpskog jezika u Austriji, gdje je bio u dvodnevnoj posjeti Srbima koji žive i rade u toj zemlji.
 
Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu precizirala je da je Gujon otvorio dopunske škole u Beču, Sent Poltenu, Braunauu, Gmundenu, Ensu, Štajeru i Lincu.
 
Nove škole su dio mreže “Prosvjetinih” srpskih škola u Austriji i funkcionišu zahvaljujući podršci Uprave i Eparhije austrijsko-švajcarske Srpske pravoslavne crkve”.

 
Gujon je rekao da je za kratko vrijeme udvostručen broj đaka koji pohađaju ovaj program u Austriji, naglasivši da je u školama više od 400 polaznika, iako upis traje do kraja oktobra.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )