Foto: InfoBijeljina

BUDIMPEŠTA - Mađarska je odlučila da dozvoli ulazak u zemlju turistima iz tri istočna susjeda - Poljske, Češke i Slovačke, uz negativan test na virus korona, objavljeno je uoči stupanja na snagu odluke i zatvaranju granica za strance zbog pandemije.

Budimpešta je objavila prošle sedmice da će od 1. septembra zatvoriti granice za sve strance da bi zaustavila širenje virusa.

Mađarski državljani koji se vraćaju u zemlju mogu da napuste karantin od 14 dana samo ako predoče dva negativna testa na kovid 19.

Poslije razgovora sa češkim premijerom Andrejem Babišem, mađarski premijer Viktor Orban pristao je da dozvoli ulazak u zemlju češkim turistima koji su već rezervisali odmore u Mađarskoj u septembru, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Ublažavanje režima na granici potom je produženo na Poljsku i Slovačku.

Posjetioci moraju da pokažu negativan test na kovid 19 ne stariji od pet dana, a Budimpešta smatra da je to dovoljna bezbjednosna garancija.

Mađarska je do juče registrovala 6.139 slučajeva zaraze virusom korona i 615 smrtnih ishoda. Broj inficiranih počeo je da raste tokom prethodnih dana, u vrijeme kada se zemlja sprema za početak školske godine.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )