Foto: Twitter

Jedan Twitter korisnik je primijetio nešto veoma čudno u Google pretrazi

Malo šta još može da nas iznenadi na internetu, pogotovo kada je u pitanju Google. Ipak, rezultati jednostavne pretraga od dvije riječi, naizgled slične kao sve druge, daje neočekivane rezultate.

Korisnik društvene mreže Twitter, Džejson Pargin, je primijetio nešto veoma čudno, a njegova objava je od tada prikupila hiljade "lajkova, retvitova i citiranih tvitova".

Prema Džejsonovim rečima, mnogim korisnicima koji pretražuju bezopasan termin "desk ornament" (ukras za sto) preko pretrage slika, prikazuje se pregršt nacističke memorabilije. Džejsonov Tweet glasi: "Pitanje: Idite na Google pretragu slika i potražite "desk ornament". Da li vam se prikazuje gomila nacističkih stvari na vrhu rezultata?"
 
Mnogi korisnici su potvrdili da im se prikazuju isti rezultati, a možemo da potvrdimo da smo i mi takođe dobili iste rezultate.



Nije jasno zašto Google izbacuje baš ove rezultate pretrage. Čini se da su najvjerovatnije teorije da je u pitanju nedostatak filtriranja u rezultatima, odnosno da je u pitanju namjerno zaobilaženje algoritama, ne bi li se ove slike dovele na vrh.
 
Google obezbjeđuje obrasce za zahtev uklanjanja slika i rezultata pretrage i prijavu nelegalnog sadržaja. Pretraživač u svojim propisima navodi da je sadržaj koji je uvredljiv ili podstiče mržnju ograničen ili zabranjen, u zavisnosti od okolnosti. Mnogi korisnici tvrde da su već obavestili kompaniju o problematičnoj pretrazi.



 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )